Moederliefde is oneindig krachtig. We zorgen zo goed voor onze kinderen dat we onszelf soms vergeten. Terwijl je je kind juist een erg groot geschenk geeft als je goed voor jezelf zorgt en laat zien dat je van jezelf houdt. Kinderen imiteren tenslotte.

Zelfliefde als cadeau
Ruimte voor jezelf maken kan een uitdaging zijn. Het moederschap vraagt van je dat je aanwezig blijft met hoofd en hart. Best lastig als je geleefd wordt. Juist dan heb je tijd nodig om op te laden en ‘aanwezig’ te blijven. Dit doe je door te ontspannen, goede zelfzorg en jezelf te inspireren. Zelfliefde dus.

Je kind als spiegel
Je kinderen kunnen je hierbij helpen. Ze houden je een spiegel voor. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, zie je dit terug in het gedrag van je kinderen. Of mogelijk behandelen je kinderen je niet met respect. Samen met jou kijk ik graag hoe je meer ruimte voor jezelf kunt maken en hoe je kunt ontdekken wat je kind spiegelt. Ik ben je voorgegaan op deze weg.

Wil je leren om liefdevoller met jezelf om te gaan? Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek in de mooie bossen van de Utrechtse Heuvelrug of via Skype.

Liesbeth zegt: Je warme en liefdevolle aanwezigheid bij moederzaken voelt heel steunend. Fijn dat je dit doet.