Chakra’s

Wat zijn chakra’s?
Chakra’s zijn zeven energiecentra. Ze zijn in het lichaam opgestapeld in een energiekolom van ons bekken tot onze kruin. Je kunt chakra’s niet vastpakken, maar wel ervaren. Net zoals onze emoties invloed hebben op onze ademhaling, hartslag en stofwisseling, beïnvloeden de activiteiten in de verschillende chakra’s onze klierprocessen, chronische lichamelijke kwalen, ons gedrag en onze gedachten.

Zeven chakra’s
Elke chakra heeft een andere kwaliteit. De basischakra (1e) zit bij het stuitje en gaat over overleving, veilig zijn en het recht om te bestaan. De buikchakra (2e) zit in de onderbuik en gaat over voelen en seksualiteit, de zonnevlecht of plexus solaris (3e) gaat over wilskracht en macht, de hartchakra (4e) over liefhebben, de keelchakra (5e) over zelfexpressie, de derde oog chakra (6e) over intuïtie en de kruinchakra (7e) over denken en bewustzijn.

Chakra blokkades
Moeilijke dingen en trauma’s horen nu eenmaal bij het leven. Ieder mens vindt hierin zijn weg door chronische patronen en strategieën te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn beperkende overtuigingen of uitputtende gewoontes. Deze afweerstructuren, die verankerd zijn in ons lichaam, blokkeren het vrijelijk stromen van onze levensenergie.

Chakrahealing
Een boomstam kan een rivierbedding blokkeren waardoor het water anders gaat stromen. Dat gebeurt ook bij de chakra’s. Een blokkade in een chakra beïnvloedt de flow van de andere chakra’s waardoor de kwaliteiten niet voluit benut kunnen worden. Met chakrahealingssessies kun je hierin evenwicht brengen. Na een chakramassage ervaren mensen een harmonieus en ontspannen gevoel. Het geeft energie en maakt levenslustiger omdat blokkades oplossen.

Wat doet het?
Door het helen van de chakra’s krijg je weer langzaamaan toegang tot de kwaliteiten van de chakra’s. Een paar voorbeelden: door aandacht te besteden aan de basischakra kun je je meer geaard voelen waardoor je minder chaotisch in het leven staat. Door aandacht te besteden aan je buikchakra kun je je grenzen ontdekken, waardoor je beter voor jezelf kunt zorgen. Voor iedereen is de werking van een chakramassage anders. Het geeft je wat je op dat moment nodig hebt.

Aan de slag?
Als je interesse hebt in chakrahealing kun je een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. Naast chakraklankmassages gaan we dan ook aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhalingsoefeningen die je healing ondersteunen.

Neem contact op via info@annaluz.nl of bel 06-51708236